Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
15 g gedroogde morieljes
1 dl rode port
1 dl madeira
150 g kalfsvlees
1 dl room
100 g kalfszwezerik
1 kalfsribstuk (van 4 ribben)
3 dl kalfsfonds
½ dl rode wijn
16 morieljes (vers)
p&z
Bereiden
1.De gedroogde morieljes in koud water weken tot ze zacht zijn.
Het vocht zeven en samen met een scheutje port en madeira opkoken.
Het vocht over de morieljes schenken.
Het kalfsvlees in de foodprocessor fijn maken en de room toevoegen.
Het geheel gladdraaien.
De massa overdoen in een kom en op ijs zetten.
De zwezerik (die van te voren is gepocheerd) en de morieljes in stukjes snijden en samen met het kookvocht door de farce mengen.
De farce op smaak brengen.
Het kalfsribstuk in het midden open snijden en de farce hierin spuiten.
Het vlees dichtnaaien en met peper/zout bestrooien.
Het ribstuk rondom dicht schroeien in hete boter en in een braadslee leggen en garen.
Bron/inzender: