Gehaktbrood met tomatensaus

Gehaktbrood met tomatensaus

Gehaktbrood met tomatensaus

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

750 gr rundergehakt
2 eieren
1 theel paprikapoeder
peper en zout
2 teentjes knoflook
2 beschuiten of 2 sneetjes oud witbrood zonder korst
1 rode of gele paprika
100 gr maïskorrels (blik)
1 blik tomatenblokjes op sap (400 gr)
1 klein blikje tomatenpuree
1 theel chillipoeder (cakevorm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het gehakt met geklutste eieren, paprikapoeder, peper en zout.
Pel de teentjes knoflook en pers ze boven het gehakt. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in miniblokjes. Maak de beschuiten of het brood fijn en kneed dit door het gehakt.
Giet de maïs goed af en meng deze met de paprikablokjes door het gehakt.
Vorm een brood van het gehakt, leg dit in een cakevorm en druk het aan zodat ook de hoeken van de vorm gevuld zijn. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten gaar en bruin.
Verwarm de tomatenblokjes met sap, tomatenpuree en chilipoeder. Giet het vet van het gehaktbrood af. Keer de vorm op een plank. Serveer het gerecht in plakken gesneden met tomatensaus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus