Gebakken kalfslever met groenten

Gebakken kalfslever met groenten

Gebakken kalfslever met groenten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g kalfslever
250 g tuinbonen
250 g oesterzwammen
1 krop frisée sla
1 teen knoflook
50 g boter
p&z

Vinaigrette
4 delen zonnebloemolie
1 deel aceto balsamico
p&z

Bereiden


  • Kook de tuinbonen 10 minuten.

  • Was en droog de sla.

  • Bak de schoongeborstelde paddestoelen in de helft van de boter in enkele minuten bruin en knapperig.

  • Roer er de uitgeperste teen knoflook doorheen en wat zout en peper.

  • Snijd de lever in dunne plakken en bak ze kort aan beide kanten.

  • De lever mag niet uitdrogen en moet van binnen maar net gaar zijn. De baktijd bedraagt circa 3 minuten.

  • Klop de ingrediënten van de vinaigrette door elkaar.

  • Verdeel de frisée, lever, tuinbonen en paddestoelen over de borden en giet er de vinaigrette over.

  • Geef er risotto bij. Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus