Daube van rundvlees en oesterzwammen

Daube van rundvlees en oesterzwammen

Daube van rundvlees en oesterzwammen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

400 g magere runderlappen
1 gesnipperde ui
1 gesneden prei
1 winterwortel
1 teentje knoflook
100 g boter
1 dl rode wijn
1 laurierblad
1 mp tijm
rozemarijn
15 g bloem
200 g oesterzwammen
p&z

Bereiden


  • Verhit 75 gram boter en bak de blokjes rundvlees rondom bruin.

  • 2.Haal het vlees uit de pan en fruit ui, wortel en prei 2 minuten.

  • Voeg knoflook, kruiden en bloem toe en fruit nog 1 minuut.

  • Blus af met de wijn en 0,25 liter water.

  • Breng aan de kook en voeg het vlees toe.

  • Stoof 2,5 uur tot het vlees gaar is.

  • Bak in de resterende boter de oesterzwammen (4 minuten).

  • Voeg deze aan de daube toe.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken

    Toprecepten

    Basisrecept pannenkoeken
    Mediterrane krieltjes
    Bladerdeeg met pesto en kaas
    Mexicaanse burrito met kip
    Courgettesoep
    Luxe salade met garnalenspiesjes
    Verse pastasaus uit de blender
    Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
    Worteltjes met romige dillesaus