Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
3 uien
400 g bieflappen
25 g boter
½ vleesbouillontablet
50 g rozijnen
1 dl rode wijn
1 sneetje ontbijtkoek
2 tl gedroogde Provenciaalse kruiden
p&z
Bereiden
Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan.
Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin.
Schep ze op een bord.
Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin.
Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en 1,5 deciliter water toe. Breng dit aan de kook.
Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor.
Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
Bron/inzender: