Basmati Pilav met kip en rozijnen

Basmati Pilav met kip en rozijnen

Basmati Pilav met kip en rozijnen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

350 gram kipfilet (in blokjes)
2 uien (gesnipperd)
1 eetlepel plantaardige olie
1 prei (in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel kerriepoeder
100 gram rozijnen
150 gram cashewnoten

Bereiden

Breng ruim water aan de kook en kook hierin de basmatirijst gaar in 8 minuten.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui, prei en winterwortel ongeveer 2 minuten. Fruit vervolgens de geperste knoflook 2 minuten mee. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak deze in 5 minuten goudbruin en gaar.
Schep de rijst, rozijnen en de helpft van de noten door het kipmengsel. Verdeel de rijst over 4 borden en garneer dit met overige noten. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus