Aantal personen: 4
2 aubergines
4 eetl zonnebloemolie
zout
vergemalen peper
2 bekertjes (250) zure room
2 teentjes knoflook
6 bosuitjes
500 gr rundergehakt
1 theel paprikapoeder
400 gr couscous
125 gr gedroogde abrikozen
2 eetl gehake koriander (vers of diepvries) of 1 theel gemalen koriander (ketoembar)
2 eetl pijnboompitten
2 eetl olijfolie
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze aan beide zijden met 2 eetl zonnebloemolie en rooster ze in een grill of anti- aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin.
Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout.
Klop de zure room met de geperste teentjes knoflook en peper.
Hak de uitjes fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit in 2 min de uitjes.
Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul.
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep daarna de in stukjes gesneden abrikozen, koriander, olijfolie en de in een hete koekenpan geroosterde pijnboompitten erdoor.
Schep de couscous in een warme schaal.
Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel.
Schep er hier en daar een toef zure room op
Bereidingstijd: 35 min
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |