Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Jachtschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg koude gare aardappelen
4 dl melk
40 gr boter
nootmuskaat
2 uien
300 gr gare vleesresten
1 dl bouillon
1 laurierblad
peper
1 kruidnagel
3 goudrenetten
paneermeel
25 gr boter

Bereiden

Maak een puree van de aardappelen, de melk, 10 gr boter en
nootmuskaat.
Pel en snipper de uien en bak ze in 30 gr boter lichtbruin.
Voeg het kleingesneden vlees toe, laat alles met de bouillon en de kruiden
± 15 minuten stoven en haal dan het laurierblad eruit.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in
plakjes.
Doe een laag puree, daarna een laagje vlees en een laagje appel in een
ingevette ovenschaal en ga zo door tot alles is gebruikt.
Eindig met puree en strijk deze glad.
Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal in een op 180°C voorverwarmde oven en laat de puree in
10-15 minuten een bruin korstje krijgen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Duitseaardappelsoep
Aardappelcake met peterselieen crème fraîche
Aardappelsalade uit Nepal
Aardappel-tuinbonenschotel metlamsgehakt
Aardappelragoût mettuinkerssaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes