Aardappelgratin

Aardappelgratin

Aardappelgratin

Aantal personen: 6

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 kg aardappelen
3-4 dl hete melk
100 gr boter
70 gr pijnboompitten
200 gr uien, grofgesneden
3 el olie
750 gr rundertartaar
4 rijpe tomaten, ontveld, in stukken
100 gr krenten
3-4 el fijngesneden peterselie
1 tl gemalen komijnzaadjes
1 tl milde paprikapoederzout en peper
1 eidooier, losgeklopt

Bereiden

Kook de aardappelen in circa 20-25 min gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Stamp ze fijn en roer de melk en boter erdoor tot er een zeer romige puree ontstaat. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan. Bak de uien op zacht vuur 5-8 min in de olie. Voeg het vlees toe en bak het circa 10 min op hoog vuur onder regelmatig omscheppen. Voeg de tomaten, krenten, peterselie, komijn, paprikapoeder, pijnboompitten en zout en peper naar smaak toe. Schep de helft van de aardappelpuree in een ovenschaal, schep daarop de vleesvulling en dek deze af met de rest van de puree. Bestrijk de bovenkant met eidooier en bak het gerecht circa 40 min in een voorverwarmde oven op 180 graden tot de bovenkant gegratineerd is. Serveer er een salade bij. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus