Schil 1 kg aardappelen en snijd ze (met de kaasschaaf) in heel dunne
plakjes.
Maak een dikke kaassaus van melk, bloem, (geraspte) kaas, peper en
knoflook, laat die afkoelen en klop er dan 2 eieren door.
Beboter een cakeblik en leg er een laagje aardappelschijfjes in.
Schenk daar een dun laagje kaassaus over, dan weer aardappel en zo om en
om tot het cakeblik vol is.
Bak de aardappelcake in een op 160°C voorverwarmde oven in 60-80
minuten gaar.
Controleer de gaarheid!
De eieren zorgen dat de saus tijdens het bakken goed bindt.
Stort de gare cake op een schaal en snijd hem in plakken.
Serveer de cake met een frisse salade bij gevogelte of bij een schnitzel.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |