Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Aardappelcake

Aantal personen: 4

Ingrediënten

.

Bereiden

Schil 1 kg aardappelen en snijd ze (met de kaasschaaf) in heel dunne
plakjes.
Maak een dikke kaassaus van melk, bloem, (geraspte) kaas, peper en
knoflook, laat die afkoelen en klop er dan 2 eieren door.
Beboter een cakeblik en leg er een laagje aardappelschijfjes in.
Schenk daar een dun laagje kaassaus over, dan weer aardappel en zo om en
om tot het cakeblik vol is.
Bak de aardappelcake in een op 160°C voorverwarmde oven in 60-80
minuten gaar.
Controleer de gaarheid!
De eieren zorgen dat de saus tijdens het bakken goed bindt.
Stort de gare cake op een schaal en snijd hem in plakken.
Serveer de cake met een frisse salade bij gevogelte of bij een schnitzel.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Duitseaardappelsalade
Aardappel-aubergineschotel
Aardappelragoût
Romige aardappelpuree
Aardappelsalade uit Schwaben

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes