Twaalf dunne pannekoekjes ( crêpes) bakken van een beslag van 125 gr volkorenbloem, 125 gr gewonebloem, 3 losgeklopte eieren, 3 dl melk, 1 eetl zachte boter, 250 gr kruimels van volkorenbrood en 75 gr oude, geraspte kaas (het beslag voor gebruik een half uur laten staan). Voor de vulling een uitgeperst teentje knoflook en 500 gr gewassen spinazie smoren in 30 gr boter of margarine tot de spinazie gaar en het vocht verdampt is. Mengen met 50 gr ricotta (of kwark of Hüttenkäse), 75 gr geraspte oude kaas en ½ theel gemalen komijn, over de flensjes verdelen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen. Overgoieten met een saus van 30 gr boter of plantaardige margarine, 2 eetl volkorenbloem en 3 dl melk en in een oven van 200 graden laten kleuren.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |