Snijd een kapje van de appels en hol deze uit zodat een appelbakje ontstaat van ca 0,5 cm dikte dat u kunt vullen (dit gaat gemakkelijk met een ronde aardappelboor).
Snijd het spek in fijne blokjes.
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.
Verhit een anti- aanbakpan en verwarm hierin de blokjes spek. Voeg het sjalotje, de blaadjes tijm en de knoflook toe, samen met het lamsgehakt.
Bak het gehakt rul en breng het op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
Vul de appels met het gehaktmengsel. Verwarm de oven tot 180 graden en warm de appels in ca 12 minuten.
Serveer de gevulde appels op borden en leg de krullen Parmezaanse kaas en de slasoorten erop.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |