Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de citroen in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Roer in een kom het zout met het eiwit en eventueel 1-2
eetlepels water door elkaar.
Verdeel 1/3 van het zout over de bodem van een kleine
ovenschaal, leg de helft van de plakjes citroen erop, verdeel
er de helft van de bosui en de peterselie over en leg hier de
zalmfilets op.
Verdeel de rest van de bosui en peterselie erover, leg de
laatste plakjes citroen erop en dek het geheel af met de rest
van het zout.
Zorg dat het geheel goed dicht is.
Bak de zalmfilets in 15-20 minuten in de oven gaar.
Laat de schaal uit de oven ± 5 minuten staan.
Breek de zoutkorst open, verwijder al het zout, neem de
zalmfilets eruit en leg ze op twee borden.
Lekker met een venkelsalade en gebakken aardappelen.
Fred Arijs (12-01-2012 18:23):
Ik ben Belgisch consul in Zuid-Afrika. Jaren geleden heb ik ooit eens in de Seagrill in Brussel ~Bar au gros sell gegeten" welk fantantisch was.
Ik heb het recept klaargemaakt met kabeljouw fillet gemaakt en mijn vrouw en ik hadden flash backs naar de wonderljkeen overheerlijke Belgische keuken.
Doch het is hier ook niet slecht.
Groetjes
Dienke Hoetink (12-09-2012 00:17):
Heb in Barcelona aan de Port Olympic diverse malen (wit)vis in zoutkorst gegeten. Eén van mijn favorieten. Ik maak het thuis ook regelmatig met allerlei soorten vis. Aanrader!!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |