Witlof met vis en kaas ( 4 pers.)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
750 g Noorse Fjord forel filet
(Noorse zalm kan ook)
6 stronkjes witlof
4 el boter
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 el honing
2 ansjovisfilets
100 g rode paprika,
50 g versgemalen Parmezaanse kaas,
2 el gehakte peterselie
peper en zout
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Paprika in brunoise snijden.
- Maak de witlofblaadjes los.
- Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan.
- Doe de olijfolie erbij en dan de witlofblaadjes.
- Bak al roerende tot de blaadjes bijna gaar zijn, ongeveer 3 minuten.
- Roer er dan de balsamico azijn en honing door.
- Beetje peper en zout.
- Leg de witlof in een ovenschaal.
- Bestrooi de visfilet met peper en zout en
leg hem op de witlof. De vis moet precies alle witlof bedekken en er mag geen ruimte over zijn in de ovenschaal.
- Smelt de rest van de boter in een pan en bak de ansjovis en paprika 1 minuut.
- Doe de kaas erbij, roer heel even door en verdeel de inhoud van de pan dan direct over de vis in de ovenschaal.
- Gaar de vis in de oven gedurende 10 tot 15 minuten.
- Garneer met de peterselie.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Annemarie (12-03-2010 19:15):
het was een heerlijk gerecht. ik had er aardappelen uit de oven met tomaten, en een gemengde salade erbij gemaakt.
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gegrilde zeebrasem met knoflook
Geroosterde zalm met citroenpasta
Poon met venkel
Cajun visfilets (magnetron recept)
Heilbot- en zalmlasagne