Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Helder kikkerbillensoepje met venkel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1/2 soepkip
2 uien
2 preistaven
1 kleine selder
4 wortelen
1.5 l water
peper, zout, tijm en laurier
250 gr visgraten (van tong en tarbot)
1/2 l droge witte wijn
250 gr kikkerbillen
100 gr tomatenpuree
150 gr rundsgehakt
4 eiwitten
5 cl pastis
1 venkelknol

Bereiden

Bereid een bouillon van de soepkip, de 2 uien, de helft van de prei, de selder en de wortelen en 1.5 liter water. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
Reinig de visgraten en zeef er de bouillon op. Voeg de wijn toe en laat 20 minuten zachtjes trekken zonder echt door te koken. Zeef de bouillon opnieuw en schep er zorgvuldig het vet af. Kook er de kikkerbilletjes in gaar, schep ze uit de bouillon en haal het vlees af.
Snijd de resterende prei, seder en wortelen fijn en meng met de tomatenpuree, het rundsgehakt en de eiwitten.
Proef de bouillon en kruid indien nodig bij.
Voeg de pastis toe en breng aan de kook. Roer er het groentemengsel door en breng terug tot aan het kookpunt. Zet het vuur laag en laat ongeveer 30 minuten zachtjes trekken.
De bouillon zal nu helder worden en het groentenmengsel zal een koek vormen boven de soep.
Haal de stelen van de venkel af en snijd hem doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de bladeren in kleine dobbelsteentjes.
Kook ze in een weinig gezouten water beetgaar.
Bewaar het groene loof om in de soep te strooien.
Schep de soep voorzichtig door een neteldoek of een zuivere vaatdoek ( u kunt deze met wasspelden over een kookpan spannen). Let erop dat u de groenten niet perst.
Verdeel het kikkerbilletjesvlees en de venkel over de soeptassen en schep er de heldere bouillon over.
Strooi er het gereinigde venkelloof over.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Broccoli soep met gerookte paling
Broccoli fluweelsoepje
Waterkers vichyssoise
Garnalensoep met crème fraîche en Sumatra tabak
Pittige paprika-tomatensoep

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes