Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gamba‘s op een bedje vangroenten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

16 gamba‘s
6 eetlepels Japanse sojasaus
1 teentje knoflook
3 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel fijngesneden koriander
1 theelepel kerriepoeder (mild)
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
500 gr prei in dunne reepjes
500 gr knolselderij in dunne reepjes
2 eetlepels olijfolie
250 gr taugé
3 eetlepels witte wijn

Bereiden

Pel de gamba‘s, maar laat de kopjes en de staartjes zitten.
Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander,
kerrie en gember en laat de gamba‘s hierin ± 1 uur marineren.
Snijd de prei en de knolselderij in dunne reepjes.
Schep de gamba‘s uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit in een wok de olie en roerbak de gamba‘s ± 4 minuten.
Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Roerbak in de achtergebleven olie de prei, selderij en taugé
± 4 minuten.
Verwarm voor de saus de marinade en de wijn.
Verdeel de groenten over de borden, leg er de gamba‘s op en schenk de saus
erover.
Serveer met mienestjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerdevarkenshaas
Roergebakken prei metchampignons
Indonesischespeklapjes
Geroosterde pastinaak metroergebakken Chinese paksoi en kokos-gemberpasta
Mexicaanse kipfilet in pikantesaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes