Toprecept.nl
Receptenzoeker
Zoeken
Zoeken op ingrediënten:
Basisingrediënt
Bijgerecht
IngrediëntWel Geen Nvt
Knoflook
Tomaat
Paprika
Uien
Wijn/Port
Bier
Mosterd
IngrediëntWelGeenNvt
Kaas
Olijven
Kool
Pepers
Pesto
Melk
Noten
Zoeken
Categorie
  • Aardappelgerechten
  • Eiergerechten
  • Aziatische gerechten
  • Groenten
  • Salades
  • Kip recepten
  • Lamsvlees recepten
  • Mexicaanse recepten
  • Pasta gerechten
  • Rijst gerechten
  • Rundvlees recepten
  • Soepen
  • Schotels
  • Taarten en brood
  • Varkensvlees
  • Vegetarisch
  • Visrecepten
  • Voorgerechten
  • Nagerechten
  • Wraps
  • Wokrecepten
  • Wildrecepten
  • Sinterklaasrecepten
  • Oliebollen &zo
  • Surinaamse gerechten
  • Nieuwsbrief
    Blijf op de hoogte en meld u nu aan voor onze nieuwsbrief!
    Aanmelden
    Recept details
    Home | Wildrecepten | Reebout

    Reebout

    Ingrediënten

    1 reebout
    1/8 liter olie
    3 uien
    1 wortel in plakjes
    1 stengel bleekselderij in boogjes
    1 eetlepel tomatenpuree
    100 gr boter
    1/8 liter zure room
    1 theelepel bloem
    12-15 geplette peperkorrels
    1 fles rode wijn
    zout, peper, kruidnagel, nootmuskaat
    tijm

    Bereidingswijze

    Ontdoe de goed afgehangen bout van het vel en leg hem in een schaal.
    Vermeng de olie met zout, peper, nootmuskaat en tijm en giet dit over de
    bout.
    Snijd de ui in ringen, leg die erop en overgiet het geheel met de rode
    wijn.
    Zet het vlees afgedekt in de koelkast, keer het regelmatig en laat het 2
    dagen marineren.
    Braad de goed afgedroogde bout vervolgens in de hete boter aan en voeg de
    wortel, de selderij en de peperkorrels toe.
    Begiet het vlees voortdurend met het braadvocht.
    Voeg wat later de tomatenpuree en daarna beetje bij beetje de marinade toe
    en laat de bout hierin gaar sudderen.
    Neem de bout uit de pan en houd hem warm.
    Kruid het vocht desgewenst nog wat bij, zeef het en voeg er de met de
    bloem vermengde zure room aan toe.
    Lekker met aardappelballetjes, bloemkool en witlofsalade.

    Bron: Astrid
    Personen: 4
    Bereidingstijd:

    Reacties van bezoekers
    Er zijn nog geen reacties en waarderingen gegeven op dit recept.

    Top recepten
    Best beoordeeld

    Appelbeignets, uit de koekenpan10
    Aardappel-kaaskoekjes10
    Gebakken paling10
    Gehaktbal la De Librije9.3
    Zalm in zoutkorst9
    Roergebakken rode kool (wok)9
    Gevulde speculaastaart9
    Witlof met vis en kaas ( 4 pers.)9
    Walnotensoep9
    Eenvoudige kreeftensoep9
    Zuurkoolstamppot9
    Mosselhachee9
    Gevulde visrolletjes9
    Thais zoetzuur kipgerecht9
    Nierbroodjes8.7



    Top ingrediënten
    Meest gezocht

    Kip met knoflook en rijst
    Vis zonder knoflook en met tomaat
    Met bier
    Rund met wijn
    Met knoflook zonder ui zonder paprika
    Kip met kaas
    Pasta zonder kaas
    Knofl. met tom. en ui en pesto
    Wild met wijn
    Vis met Pasta
    Wild met bier
    Geen kaas
    Kip met noten
    Kip met tomaat, paprika en ui
    Vis met pesto
    Copyright © Toprecept.nl PDA-versie | Disclaimer | Handige websites | Contact