Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Reebout

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 reebout
1/8 liter olie
3 uien
1 wortel in plakjes
1 stengel bleekselderij in boogjes
1 eetlepel tomatenpuree
100 gr boter
1/8 liter zure room
1 theelepel bloem
12-15 geplette peperkorrels
1 fles rode wijn
zout, peper, kruidnagel, nootmuskaat
tijm

Bereiden

Ontdoe de goed afgehangen bout van het vel en leg hem in een schaal.
Vermeng de olie met zout, peper, nootmuskaat en tijm en giet dit over de
bout.
Snijd de ui in ringen, leg die erop en overgiet het geheel met de rode
wijn.
Zet het vlees afgedekt in de koelkast, keer het regelmatig en laat het 2
dagen marineren.
Braad de goed afgedroogde bout vervolgens in de hete boter aan en voeg de
wortel, de selderij en de peperkorrels toe.
Begiet het vlees voortdurend met het braadvocht.
Voeg wat later de tomatenpuree en daarna beetje bij beetje de marinade toe
en laat de bout hierin gaar sudderen.
Neem de bout uit de pan en houd hem warm.
Kruid het vocht desgewenst nog wat bij, zeef het en voeg er de met de
bloem vermengde zure room aan toe.
Lekker met aardappelballetjes, bloemkool en witlofsalade.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gevulde eend met armagnac
Confit van tamme eend met witte bonen en uiencompote
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel
Wilde eend met blauwe bessen
Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes