Ontdoe de goed afgehangen bout van het vel en leg hem in een schaal.
Vermeng de olie met zout, peper, nootmuskaat en tijm en giet dit over de
bout.
Snijd de ui in ringen, leg die erop en overgiet het geheel met de rode
wijn.
Zet het vlees afgedekt in de koelkast, keer het regelmatig en laat het 2
dagen marineren.
Braad de goed afgedroogde bout vervolgens in de hete boter aan en voeg de
wortel, de selderij en de peperkorrels toe.
Begiet het vlees voortdurend met het braadvocht.
Voeg wat later de tomatenpuree en daarna beetje bij beetje de marinade toe
en laat de bout hierin gaar sudderen.
Neem de bout uit de pan en houd hem warm.
Kruid het vocht desgewenst nog wat bij, zeef het en voeg er de met de
bloem vermengde zure room aan toe.
Lekker met aardappelballetjes, bloemkool en witlofsalade.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |