Leg een stuk plasticfolie op een bamboematje (makisu) en leg hierop een half blaadje nori. Strijk een 1 cm dikke laag gekookte sushirijst op de nori en bestrooi de rijst royaal met geroosterde sesamzaadjes. Draai het pakketje voorzichtig en snel om, zodat de nori boven ligt. Spuit op het midden van de nori een reepje (Japanse) mayonaise en leg daarop 2 reepjes avocado en 2 reepjes verse tonijn. Rol nu alles voorzichtig op met behulp van het bamboematje.
Maak op deze manier nog drie rollen. Snijd elke rol in 8 stukken en serveer de sushi met Japanse sojasaus, ingelegde roze gember en wasabi (Japanse mierikswortel).
Sushirijst koken:
voor 32 sushi:
Spoel 250 gr sushirijst in koud water tot het water helder blijft. Laat de rijst uitlekken en breng aan de kook met 2½ dl water.
Kook de rijst circa 20 minuten op zacht vuur. Los 2 tl suiker en 1 tl zout op in 2 el rijstazijn.
Doe de warme rijst over in een wijde kom, schep het azijnmengsel erdoor en laat de rijst snel afkoelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |