250 g gezouten cashewnoten
2 volkoren beschuiten
2 el curry ketchup
1 el gemberjam
3 tl kerriepoeder
2 el verse bieslook
3 el olie
1 appel
Bereiden
Maal de cashewnoten in de keukenmachine of in de rauwkostmolen fijn.
2.Verkruimel de beschuiten erboven.
Meng de curryketchup, gemberjam, 2 theelepels kerriepoeder en de bieslook erdoor.
Meng alles goed tot een homogeen mengsel en vorm er 4 platte schijven van.
Verhit de olie in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak de cashewburgers op zacht vuur in ca. 6 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
Schil intussen de appel en snijd hem in 12 dunne schijfjes. Bestrooi de appelschijfjes met 1 theelepel kerriepoeder en bak ze ca. 1 minuut met de burgers mee.
Garneer de burgers met de appelschijfjes en enkele sprieten bieslook.
Lekker met gebakken krieltjes en gesmoorde groene kool.