Snij de aardappelen in smalle schijfjes en halveer ze. Doe de aardappelstukjes en gesneden ui in een schaaltje. Giet er een kommetje water en een flinke eetl olijfolie bij, strooi er wat zout en peper over en zet alles 20 minuten in de magnetron tot de aardappels gaar zijn. Bak de ham- of chorizoblokjes even in hete olijfolie,gekruid met een zakje mexicaanse Fajitakruiden. Giet de aardappels met ui af en prak ze ‘grof fijn‘. Doe deze grove puree bij de geklutste eieren, samen met de gebakken vleesblokjes. Roer dit goed om tot alles omhuld is met ei. Doe het mengsel in een pan met anti-aanbaklaag en een doorsnede van 25 cm. Bak de aarappeltortilla aan beide zijden mooi bruin. Snijd de tortilla in blokjes van 3 bij 3 cm en serveer (warm of koud) met een salade van schijfjes ijskoude vleestomaat met gehakte knoflook en een olijfolie-wijnazijnmengsel.
Bereidingstijd: ± 30 min
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |