Maak een puree van de aardappelen, de melk, 10 gr boter en
nootmuskaat.
Pel en snipper de uien en bak ze in 30 gr boter lichtbruin.
Voeg het kleingesneden vlees toe, laat alles met de bouillon en de kruiden
± 15 minuten stoven en haal dan het laurierblad eruit.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in
plakjes.
Doe een laag puree, daarna een laagje vlees en een laagje appel in een
ingevette ovenschaal en ga zo door tot alles is gebruikt.
Eindig met puree en strijk deze glad.
Bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
Zet de schaal in een op 180°C voorverwarmde oven en laat de puree in
10-15 minuten een bruin korstje krijgen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |