Schil de aardappelen met een dunschiller, was ze en dep ze droog.
Maak om de cm een insnijding in de aardappel, zonder hem door te
snijden.
Verdeel de laurierblaadjes in reepjes van 1 cm breed.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Bestrijk de bodem van een braadschotel met olie en schik er de
aardappelen
dicht tegen elkaar in.
Stop in elke insnijding een reepje laurierblad en bestrooi met zout,
maar
houd rekening met de zoute smaak van de kippebouillon.
Giet de bouillon over de aardappelen en begiet met de olijfolie.
Zet de schotel in de oven en laat ± 40 minuten bakken tot de
aardappelen zacht en mooi goudgeel zijn; er blijft nauwelijks kookvocht
over.
Dien het gerecht in de schotel op.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |