Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemarineerde aardappelen met pompoen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

350 gr kleine vastkokende aardappelen
300 gr pompoen
2 tenen knoflook
50 gr gepelde walnoten
4 eetlepels walnotenolie
6 eetlepels witte wijnazijn
3/4 dl groentebouillon
2 theelepels honing
2 theelepels mosterd
2 theelepels mosterdzaad
zout, versgemalen peper
1 fijngehakt chilipepertje
1 fijngehakt bosje dragon

Bereiden

Was de aardappelen, kook ze gaar, pel ze en snijd ze in vieren.
Snijd het pompoenvruchtvlees in blokjes, kook ze in 2 dl gezouten water
gaar en laat ze afkoelen.
Bewaar het kooknat.
Doe de aardappelen en de pompoenblokjes bij elkaar in een schaal.
Pel de knoflooktenen en voeg ze samen met de walnoten aan het
groentemengsel toe.
Roer de olie, de azijn, de bouillon, de honing, de mosterd, het
mosterdzaad en het kooknat door elkaar en breng op smaak met peper, zout,
de dragon en de fijngehakte chilipeper.
Roer de dressing door de groenten en laat het geheel 1 uur marineren.
Lekker als voorgerecht of als bijgerecht bij vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Franse aardappelsoep
Aardappelen met kalkoen enabrikozen
Aardappelrolletjes met rucolaen Parmezaanse kaas
Aardappel-worstschotel
Romige puree met kool en bosuitjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes