Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekarameliseerde zoeteaardappelen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

± 700 gr zoete aardappelen
30 gr boter
85 gr rietsuiker

Bereiden

Kook de aardappelen in water bijna gaar; controleer dit door er, evenals
bij gewone aardappelen, even in te prikken.
Snijd ze in de lengte in vieren.
Smelt de boter in een koekenpan, leg de aardappelen erin en strooi er de
suiker over (de suiker smelt in de boter en wordt een soort karamel).
Keer de aardappelen, zodat ze overal met de karamel zijn bedekt en een
knapperig korstje krijgen; dit duurt 5-7 minuten.
Leg ze op een verwarmde schaal en dien ze op.
Lekker bij ham.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Marillenknödel
Aardappelballetjes metyoghurtdip
Aardappel-lasagne
Aardappeltjes met knoflook en lente-uitjes
Aardappelgratin II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes