Eigenlijk moet u voor deze salade speciale Duitse ‘Salatkartoffel‘ hebben,
maar onze vastkokende doen het ook.
Kook de aardappelen in de schil, giet ze af, laat ze onder de koude kraan
schrikken en pel ze.
Snijd de ui fijn en doe hem met de kruiden en de azijn in de
saladeschaal.
Giet de warme bouillon op het ui-mengsel en snipper de warme aardappelen
in de schaal.
Schep voorzichtig om, zodat de aardappelen niet verder stuk gaan.
Smelt de boter en bak de fijngesneden spekjes daarin.
Schenk het boter-spekmengsel over de salade, schep om en laat het even
door trekken.
Strooi vlak voor het serveren de peterselie over.
Deze salade wordt lauwwarm of koud gegeten bij gerechten van de grill of
van de barbecue en in plaats van aardappelen bij de maaltijd.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |