Snijd de ui in halve schijven en duw de laagjes los.
Snipper de paprika.
Verhit de olie in een koekenpan van ± 20 cm doorsnee en bak de
frietjes, de uiringen en de paprikasnippers hierin onder af en toe
omscheppen 5 minuten.
Klop de eieren los met de eikruiden en de geraspte kaas en schep de inhoud
van de koekenpan bij de eieren in de kom.
Schenk vervolgens nog wat olie in de koekenpan, schep het gevulde
eimengsel erin en verdeel de vulling gelijkmatig.
Laat de omelet op halfhoog vuur stollen; leg hierbij een deksel op de
koekenpan.
Keer de omelet, zodra de bovenkant zo goed als droog is, met behulp van
het deksel om en bak nu de onderkant snel gaar.
Snijd intussen de basilicumblaadjes in repen en meng ze met de gemengde
sla.
Leg de omelet op een snijplank en strooi de salade erover.
Snijd tot slot de omelet in 4 gelijke stukken, stapel deze per 2 op elkaar
en leg ze zo op de borden.
Geef er wat tomaatjes en eventueel tomatenketchup bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |