Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar, laat ze onder koud
stromend water schrikken, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt
opzij.
Was en schil intussen alle groenten en het stukje gemberwortel.
Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle
ingrediënten daarna zeer fijn.
Meng ze met de koriander.
Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en
breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardamom, zout en peper.
Meng de groenten, de eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels
maïszetmeel zorgvuldig door de aardappelen en breng op smaak met
peper en zout.
Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24
balletjes.
Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte
eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (1800°C), bak de
balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier
uitlekken.
Serveer de balletjes met een yoghurtdip die u maakt door 1 pakje gemengde
kruiden door 500 gr yoghurt te roeren, deze op smaak te brengen met
1/2
theelepel kummelzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout en dan
nog
1/2 uur te laten trekken.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |