Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roergebakkenrundvlees

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr biefstuk of rosbief in reepjes
500 gr krieltjes
zout, peper
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ongeschilde courgette in blokjes
2 rode paprika‘s in blokjes
1 lente-ui in ringen
1 Elstar appel in blokjes
11/2 dl sterke runderbouillon
2 eetlepels fijngesneden peterselie

Bereiden

Voor de marinade:
2 eetlepels azijn
2 gekneusde stengels sereh
2 theelepels geraspte gemberwortel
1 fijngesneden teentje knoflook
6 eetlepels zonnebloemolie

Meng voor de marinade de azijn, sereh, gember, knoflook en
zonnebloemolie.
Schep het vlees erdoor en laat het ± 1 uur marineren.
Kook intussen de krieltjes in water met zout in 15-20 minuten
beetgaar.
Schep het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
Verhit de olie in een wok en roerbak de vleesreepjes hierin ± 4
minuten.
Voeg de courgette, paprika, lente-ui en appel toe en bak ze 2-3 minuten
mee.
Schenk de marinade en de bouillon erbij en laat het mengsel nog ± 5
minuten sudderen.
Verwijder de sereh en schep er de gekookte krieltjes door.
Breng het gerecht met zout en peper op smaak en strooi er de peterselie
over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gemarineerdevarkenshaas
Wilde spinazie met magerspek en croûtons
Indonesischespeklapjes
Roergebakken varkensvleesmet shii-take en peultjes
Tjap tjoy metei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes