print

Zalm in zoutkorst

1 citroen
2 bosuitjes
2 eetlepels fijngehakte peterselie
250 gr zeezout of keukenzout
1 eiwit
2 dikke zalmfilets of -moten van 150 gr
versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd de citroen in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
Roer in een kom het zout met het eiwit en eventueel 1-2
eetlepels water door elkaar.
Verdeel 1/3 van het zout over de bodem van een kleine
ovenschaal, leg de helft van de plakjes citroen erop, verdeel
er de helft van de bosui en de peterselie over en leg hier de
zalmfilets op.
Verdeel de rest van de bosui en peterselie erover, leg de
laatste plakjes citroen erop en dek het geheel af met de rest
van het zout.
Zorg dat het geheel goed dicht is.
Bak de zalmfilets in 15-20 minuten in de oven gaar.
Laat de schaal uit de oven 5 minuten staan.
Breek de zoutkorst open, verwijder al het zout, neem de
zalmfilets eruit en leg ze op twee borden.
Lekker met een venkelsalade en gebakken aardappelen.

Personen: 2
Bereidingstijd:
Bron: Astrid

Dit recept is gevonden via Toprecept.nl